zzxx

Nogle gange er livet bare imod én, og andre gange føles det som om, at alt går lige efter planen. Sådan oplever vi det alle, og der er intet pinligt i, at man en gang imellem må søge hjælp for at få det bedre.

Nedture kan være hårde at gå igennem, men nogle gange skal det blive skidt, før det bliver godt.

Op- og nedture er helt normale

Vi har alle prøvet det – en dag, hvor absolut alt går galt, og alting virker uoverskueligt. Sådan er nogle dage bare, og det er helt almindeligt.

Men hvis du oplever en nedtur over en længerevarende periode, så kan det være, du skal søge noget hjælp udefra.

I dag er der mange gode muligheder for psykologhjælp eller coaching. Det kan være, det er det, du mangler, for at du kan få det bedre. Det er i hvert fald et forsøg værd.

Pas på dig selv og dit sind

Du skal huske i hverdagen at gøre nogle gode ting for dig selv. Det kan være alt fra at købe dig en lækker kage eller sige fra overfor en kollega, som ikke behandler dig ordentligt. At være mentalrobust handler om at kunne være stærk i sindet og bruge de redskaber, man lærer gennem livet, på den bedst mulige måde. Hvis du er mental robust, kan du klare hverdagens små kampe med lidt mere lethed.

Snak med dine nærmeste

Hvis du har nogle problemer, du går og tumler med, så er det vigtigt at sige det højt. Det kan være til en person, du stoler på, din familie eller en nær ven, som kan hjælpe dig med at sætte tingene lidt i perspektiv. Ofte føles problemerne langt mere uoverskueligt lige nu, men hvis en anden person kan se det fra en ny vinkel, så virker det hele tit lettere.

Alt skal nok gå

Husk på, at intet varer evigt – heller ikke en dårlig periode i dit liv. Det skal nok blive bedre igen, og den dårlige periode får en ende før eller siden. Indtil da er det op med hovedet og prøve at se fremad. Der er intet pinligt ved at indrømme, at man ikke er på toppen mentalt. Det er kun godt at få sagt det højt og få snakket om det. For først når man snakker åbent om det, kan man ændre situationen til noget bedre.