zzxx

Det sker, at vi alle har noget, vi vil spørge om. Det kan være sammen med vennerne, med familien eller i klasselokalet. Nogle gange er det dog ikke det rigtige tidspunkt at stille spørgsmålet på. Og det er faktisk en vigtig overvejelse at gøre sig. Det kan nemlig være upassende, eller blot lidt dårlig timing. 

Derudover kan spørgsmålets indhold også have stor betydning. Det er jo helt i orden at spørge om noget, der er relevant for undervisningen, mens man er i skole. Der vil derimod blive vurderet som værende mærkeligt, hvis man spørger om noget, der slet ikke er relevant for undervisningen.

folk, der spiller poker

Ødelæg ikke stemningen om pokerbordet, når I spiller

Sidder du med en flok venner og spiller poker, er det med at koncentrere sig om spillet. Så hører spørgsmål om alt muligt andet ikke til. Især hvis I alle sammen går op i det. Plejer du at være den, der spiller for sjov? Så kan du overraske vennerne næste gang ved at have styr på alt, der omhandler poker. Læs for eksempel pokernyheder, så du har styr på det hele. Så skal det nok blive en sjov aften, når du snyder dem alle sammen. Især hvis de er vant til, at det er dig, der taber.

Når du sidder ved pokerbordet, skal der dog ikke være pinlig tavshed. Så det er naturligvis tilladt at snakke, spørge ind og lignende. Men sidder du med et spørgsmål, der kræver en del omtanke, er det bedre at gemme det. For ingen har lyst til, at stemningen skifter fra hyggelig til alvorlig. Så hellere gemme det til et andet tidspunkt, hvis det ellers kan vente. Eller måske overveje at vente, til spillet er helt færdigt. Det er lige med at overveje, hvornår det giver mening.

klasselokale, lærer og elever

Der er mange måder at stille et spørgsmål på

Ofte kan et spørgsmål blive opfattet som mindre irriterende, akavet eller upassende, hvis man spørger på en ordentlig måde. Hvis man for eksempel pointerer, at man er altså nødt til lige at spørge, gør det faktisk en stor forskel. I hvert fald hvis alternativet er bare at spørge helt ude af kontekst. For når den, du spørger, lige er klar på det, er vedkommende typisk lidt mere modtagelig. Der er ikke rigtigt nogen regler, hvorfor det måske kan være lidt forvirrende. For når man har et spørgsmål, er der jo ikke andet at gøre end at spørge. 

Som udgangspunkt er det jo altid helt okay at stille et spørgsmål. Det er bare ikke til at vide, hvordan folk reagerer. Netop derfor er det en god idé lige at gøre sig nogen overvejelser. Det at spørge i sig selv kan også være svært. Især hvis man ved, at man vil blive ked af et ”nej”. Det kan for eksempel være at invitere en sød fyr eller kvinde på date. For det føles jo aldrig rart, når man bliver afvist. Så nogle gange handler det også om at tage modet til sig og spørge. Det der med at spørge, kan altså godt være lidt vanskeligt til tider.