zzxx

At spise er en af de mest fundamentale ting ved at være menneske. Det er bogstaveligt talt det der holder os i live og derfor kan man også hurtigt føle sig noget skamfuld, hvis man egentlig ikke ved hvordan man laver mad. 

Men det er der ingen grund til. Læs mere her for at se hvordan du kan holde op med at føle dig skamfuld over ikke at kunne lave mad. 

Madlavning er en færdighed

Madlavning er en færdighed man kan lære. Det er ikke noget som man på magisk vis er født til at kunne gøre helt perfekt. Det kræver både viden og øvelse at blive god til at lave mad. 

Heldigvis lever du i en tid hvor det aldrig har været nemmere at lære nye ting. På nettet kan du hurtigt finde frem til al den viden du har brug for til at kunne lave gode retter. du kan finde både opskrifter men også mere uddybende viden.

Du kan for eksempel finde forskellige blogge og lignende som kan give dig en masse gode råd til hvordan du begynder at lære at lave mad. Prøv at følge nogle af disse råd og begynd derefter langsomt at forbedre dine færdigheder. 

Start en madklub med vennerne

Der er stor sandsynlighed for, at dine venner heller ikke er så gode til at lave mad – eller at de i hvert fald godt kunne tænke sig at blive lidt bedre til det. Prøv at spørge dem om de har lyst til at lave en lille madklub sammen. 

Når man starter sådan en madklub, gør man det lidt sjovere for en selv at lære at lave mad, samtidig med at man har en egentlig grund til at gøre det. Hvis man ikke forbedrer sine færdigheder og ens venner gør det, så kan man hurtigt komme til at føle sig lidt dårligt tilpas. Med en madklub skaber man dermed et ydre pres på en selv, som man kan bruge som motivation til at forbedre sin egen madlavning.

Start med enkle retter og byg ovenpå

Vi skal alle starte et sted og det er en god ide at starte med de mere simple retter først, såsom kylling i karry. Kylling i karry og lignende retter er meget nemme at lave og lære. Man kan dermed få en mere blid start med at udfordre sin egne madlavningsfærdigheder.

Efterhånden som du føler dig mere tryg i de enkle retter kan du begynde at bygge ovenpå. Begynd at eksperimentere med de enkle retter ved at benytte andre slags krydderier eller tilsætte andre ingredienser til retten. Måske du kan skabe en ny lækker ret, som du kan servere for dine venner, næste gang du har dem på besøg?

En god måde at udfordre sig selv på og lære nye retter er ved simpelthen at føle en kogebog. Sæt dig det mål at prøve alle retterne af i en bestemt kogebog. Start fra den ene ende og arbejd dig langsomt igennem bogen ved for eksempel at lave en eller to af retterne i ugen.