zzxx

Alkohol kan til tider være et stort tabu, og det kan også give store problemer når der bliver drukket for meget.

Men nogle nyder et glas vin i hverdagene, andre nyder en øl, og så længe det ikke bliver til mere end det, så er det helt ok at have et jævnligt alkoholforbrug.

Er du ikke typen der er til vin og øl, så kan det være at cocktails er noget for dig, det kræver selvfølgelig lidt udstyr, men der findes mange gode simpel cocktails som du hurtigt kan lave på en hverdag. 

Shaker, cocktail, si

Udstyr til cocktails

En god shaker og et cl. mål tager dig et godt stykke af vejen. Faktisk kan du også blande cocktails direkte i et glas, men sørg for at have nogle gode glas hvor der også er plads til is.

Der findes mange typer af cocktails, men du behøver ikke at købe forskellige typer glas, du kan sagtens klare dig med et godt all-round glas der både egner sig til små og større cocktails.

Isterninger er dog et musthave, og om du vil lave dem i isbakker eller bare i poser i fryseren er helt op til dig selv. Effekten er den samme.

Farvede cocktails

Sortiment i baren

Du kan hurtigt få en omfattende liste af hvilken type alkohol du skal have i barskabet, men igen kommer du langt med kun få ingredienser. Start ud med klassikerne som gin, rom, vodka og martini.

Hvis du kombinerer dette med juice, lemon sodavand, cola, og lidt forskelligt sirup og evt. garniture, så har du allerede her mange kombinationsmuligheder. Stille og roligt kan du så prøve dig frem og udvide dit sortiment når du finder ud af hvad du kan lide.

Alternativt kan du også finde en opskrift på en drink du godt kunne tænke dig at smage, og så købe ind til det, og derefter bygge på med andre varianter.