zzxx

Har du spørgsmål til mundbind, som du ikke lige kan tyde svaret af på skiltene, der hænger i busser, toge og på banegårde? 

I så fald er du kommet til det rette sted. Det kan være pinligt at stille et spørgsmål til mundbindet, nu hvor vi har været nødsaget til at bruge det i, hvad der føles som en årrække. 

Der er nemlig visse faldgruber, som du gerne vil undgå. Der er noget, du skal være særlig varsom med. Du ville jo så nødig være den ene person, der ender med en dum bøde eller har gjort livet svært for nogen anden. 

Kvinde_med_mundbind

Hvad er et genanvendeligt mundbind?

Du har helt sikkert bemærket, at det ikke er alle mennesker, der bruger de samme mundbind. Nogle er sorte, andre hvide, andre gule, blå og videre derudaf. 

Udover de forskellige designs, der kan være på mundbind, så er der helt grundlæggende tale om to forskellige slags mundbind. 

Der er de genanvendelige, og der er engangsmundbind. Navnene antyder formentlig, hvad du har med at gøre. 

De genanvendelige er oftest mundbind fabrikeret af stof og langt de fleste i 3 lag. Disse mundbind kan bruges igen og igen. De skal enten vaskes efter brug eller ligge uberørt i to dage. 

Ligger de uberørt, skal det selvfølgelig ikke være i en jakkelomme eller andet, hvor dine hænder kan komme til at famle om mundbindet – det skal være uberørt. 

Årsagen til de to dage er, at derefter regner man med, at bakterierne fra virus er døde. Skulle der være baktier, bærer du dem ikke med dig videre næste gang. 

Kan de blå mundbind kun bruges en gang?

De andre mundbind, engangsmundbindene, er oftest blå og afbilledet på busser, toge mm. 

Disse mundbind kan kun bruges en gang. Det vil sige, at de faktisk kun må bruges en gang. 

Har du brugt mundbindet på en togtur, taget det af, skal det smides ud. Du kan ikke tage det på igen, når du bagefter skal med samme tog hjem eller lignende. 

Årsagen er, at der ryger bakterier på dit mundbind, når der pilles ved det. Hvis det opbevaret uhensigtsmæssigt, at du risikerer at blive smittet, selvom du bruger mundbind – og hvad mening giver mundbindet så? 

Så det blå mundbind skal bruges én gang og ikke flere end det. 

Det gælder også, at mundbindet skal skiftes hver fjerde time, hvis du arbejder eller kører tog eller noget lignende i fire timer eller mere, skal du altså skifte mundbind efter de fire timer. 

Mundbind

Find information og dit eget mundbind

Nu skulle du gerne være klar til at bevæge dig ud i samfundet med dit mundbind på. Mangler du mundbind, så klik dig ind på linket og find et væld af muligheder. 

Læs godt op på produkterne, så du ikke kommer galt i byen. 

Skulle du være i tvivl om videre spørgsmål om mundbind, som hvornår du skal bruge dem mm. Så kan du altid undersøge det gennem myndighederne. Det er kun en hurtig googlesøgning væk. 

Kom sikkert ud i samfundet med dit ny mundbind på.