zzxx

Det er ikke så ofte, at man under et middagsselskab smider de økonomiske problemer på bordet. Den private økonomi er et rimeligt tabubelagt emne, og det er til sin vis fuldt forståeligt. Det er ikke alle, der behøver at vide, hvor mange penge du har eller ikke har. Men nogle gange så kunne det være rart, at det var et emne, som var lidt nemmere at tale om. Bevares, det er nok ikke et emne man ønsker at snakke om med chefen eller personen, du lige har mødt i bussen, men de nærmeste ville være okay. Det er dog os selv, der skaber denne barriere, ingen ser ned på dig, hvis din økonomi halter, stort set alle har prøvet, at stå i samme situation.

Særligt i juletiden vil nogle personer stå overfor nogle svære samtaler, som man måske ikke engang tør tage, og som derfor kan være skadelig for økonomien – her handler det om at bryde tavsheden.

flæskesteg

Julen indebære juletræer, mad og råd til det – involver familien

Økonomi er et rimeligt tabubelagt emne og specielt når det gælder højtider og traditioner. Det kan være svært, at følge med økonomisk. Specielt, hvis der skal holdes nogle traditioner fordi der er en forventning til det. Er det din tur til at holde julen i år? Men kan du ikke følge med økonomisk? Det kan være svært, at leve op til alles forventninger og specielt, hvis økonomien ikke altid er lige god. Højtider og traditioner er en dyr fornøjelse, men det er tilgengæld også en skøn fornøjelse. 

Først og fremmest så gør op med dig selv, hvis du skal holde for eksempel julen i år, om du vil have, at din økonomiske situation er tabubelagt. Det er okay at holde din økonomiske situation for dig selv, men det er også okay at dele den. Spørg om det kan være et sammenskudsgilde – fortæl du ikke kan fastholde traditionen med, at der både skal være and og flæskesteg. Du holder forhåbentligt jul med dem, du holder af, og de fleste ville være mere end forstående for situationen. Og nå det nu er din familie, du skal fejre jul med, vil de helt sikkert også være klar til at hjælpe dig, uanset hvilken slags problemer du står over for i forberedelserne.

Lys og dekorationer

Er det din tur til at holde julen i år? – få styr på julen og køb juletræer, mad og alt det andet før tid

Ved du længe før, at det er dig der står for julen i år, og ønsker du ikke at snakke om det økonomiske i det? Så kan du med fordel gøre klar til den, allerede når du bliver klar over, at det er dig, som skal stå for den. Alt på glas kan holde sig længe rødkål, syltede agurker og alt det andet – køb det som det første. Senere kan du købe en flæskesteg eller en and, som kan fryses ned. Julen og juletræer hænger sammen. Det er bare ikke altid man enten har råd til, at gå på jagt efter juletræer, du kan derfor købe juletræer i plastik.