zzxx

Er et stort plankebord en af dine hedeste indretningsdrømme? Så kan du måske godt blive i tvivl om, hvorvidt det egentlig stadig er moderne – eller helt yt efterhånden. Selv om du måske ikke direkte er slave af modetendenser, så betyder det alligevel nok noget, hvis du stilmæssigt halter 30 år bagud.

Forholder det sig sådan, at du faktisk synes, at plankeborde af en vis størrelse er for fede, så kan du enten undertrykke lysten til at købe et eller bare blæse på mode og indrette dig med bord, som du synes bedst om.

Rustikt bord

Hvilke plankeborde findes der?

Der findes mange forskellige plankeborde. De fås i alle størrelser og af forskellige træsorter. Fælles for de fleste af bordene er, at de fremstår ret rå. Det er blandt andet det, der gør dem så populære. Selv om de kom frem for omtrent 30 år siden, så er visse typer af plankeborde stadig ret moderne.

Du kan have et plankebord som sofabord, som spisebord, hjørnebord, køkkenbord, natbord eller arbejdsbord. Ja faktisk alle former for borde. Du kan se mange skønne varianter på plankebord.dk. Her vil du også kunne se, at de stadig gør sig super godt i en moderne indretning. Der er stadig en tendens i boligindretning, der går i retning af noget mere naturligt. Her falder plankebordet helt perfekt ind.

Hvorfor er plankeborde så fede?

Der er noget råt og naturligt over et plankebord. De forholdsvis brede planker er ret fede, og så gør det ikke noget, at de ikke er helt perfekte. Skrammer og brugsspor er kun en ekstra charme. Det er en retning inden for boligstil, der er en modstrøm imod alt det perfekte og strømlinede. Det giver hjemmet en god portion hygge og naturlighed.

Desuden er den type møbel nemt at indrette med. De passer til mange andre stilarter, som dermed kan få et lille tvist. Et råt bord kan bryde en stil på den gode måde.

Bord med kaffebord

Bare følg din drøm om at eje et stort plankebord

Ønsker du dig et stort plankebord, så skal du endelig bare anskaffe dig et. Vælg gerne et af en vis kvalitet og en vis størrelse. Hvis du vel at mærke har plads nok til det. Et stort spisebord kræver en del plads for rigtigt at komme til sin ret. Og der skal nok også være plads til andre ting i rummet. Et meget stort bord bør ikke være stoppet ind i en stue, der ikke har de rette dimensioner. Så hellere vælge et mindre bord.

I det hele taget er det vigtigere at følge din egen stil og smag end slavisk at følge en modestrømning. Så bliver du gladere for tingene. Det er altid god stil at være tro over for ens egen smag. Også når det gælder møbler.