zzxx

Alkoholmisbrug er et seriøst problem for mange danskere og mennesker verdenen over og det er vigtigt at man tager det alvorligt. Men der er altså ikke noget skamfuldt ved at drikke. 

Læs med her for at se, hvordan du kan blive mere komfortabel ved det at drikke alkohol og hvordan du kan vide, at du har et reelt problem. 

skål

Ændr selvsnakken 

Det handler i bund og grund ’blot’ om at ændre selvsnakken – den indre lille stemme – som man hører indeni sig selv, hver gang man lige tager en lille drink. I stedet for at dramatisere et enkelt glas, så bør man se det som et gode, man tillader sig selv nu og da. 

Alkoholmisbrug

Føler du, at du har et problem?

En god og billig gin er der ikke noget i vejen for at man tager et glas af i ny og næ. Det er mere hvis det begynder at tage overhånd, at du skal være påpasselig. Prøv at holde øje med hvor ofte du egentlig drikker i løbet af en uge eller lignende. 

Spørg også gerne dig selv helt ærligt om, hvorvidt du føler du har lidt af et problem. Ofte ved man det egentlig godt inderst inde, hvis man begynder at få et overforbrug. 

Og du kan eventuelt notere det hver gang, du tager en drink i en periode og samle tallene sammen til evaluering. 

Alt i alt er det en god ide at søge hjælp, hvis du har en mistanke om at du er begyndt at udvikle et problem.