zzxx

At skrive en tale er noget, man ville komme ud for flere gange her i livet, men dette er ikke ensbetydende med, at man er den fødte taler. Især når det drejer sig om særdeles betydningsfulde taler såsom til et bryllup. Men fortvivl ej, få hjælp til din tale til bryllup og den rigtige talerækkefølge bryllup her.

Brainstorm

Start med at brainstorme

Det er en god idé, når man går i gang med at skrive talen, at før man overhovedet går til anden fase, at man sætter sig ned med et papir og brainstormer over den relation, der er. Det vigtige, når der brainstormes er, at du ikke er kritisk med, hvad du skriver ned. Det skal være så råt som muligt, og papiret skal helst ende ud med at være fyldt med en masse ord, der stikker i forskellige retninger. Når man så er endt ud med et uoverskueligt papir, kan man begynde at forholde sig kritisk til det. Man kan sortere det i temaer alt efter, hvordan det giver mening for en selv. Det kan være, at de temaer endda kan blive til inddelinger i de forskellige strofer. En brainstorm er meget uskyldig, og netop fordi man ikke sidder og laver det færdige resultat med pres på, kan der komme noget fint og upoleret ud af denne process. Også hvis man skal have hjælp til at skrive sin tale, er en brainstorm god at have foran sig, så den hjælpende har dette som udgangspunkt. 

Bryllup

Indflet jeres minder

For at gøre talen personlig, skal man sørge for, at jeres minder kommer til udtryk i den. Dette er noget, man ikke kan få hjælp til udefra, så der skal du gå i gang med at gennemtænke jeres forhold. Det er altid godt at have en udvikling i talen, hvor du fx starter med at fortælle om første gang I mødte hinanden – det kan være, der er en fin, sjov eller akavet historie knyttet til dette møde, som du så fint kan fortælle. Undervejs i jeres forhold, har I sikkert oplevet mange ting sammen, og herfra skal du så udvælge de minder, der står klarest for dig og tage med i talen. På den måde opridser du alt det jeres forhold er, og derfor behøver du ikke kun tage de vilde eller anderledes oplevelser med, men du kan altså sagtens fortælle om de små, unikke dagligdagsscenarier, da det netop også er dem, du lever for. 

Tale

Bevar det personlige

Det er aldrig en skam at få hjælp, især når man gerne vil præstere noget perfekt. I denne meget personlige situation, er det kun godt, hvis du er gået igennem ovenstående øvelser – altså er godt og grundigt inde i, hvordan du vil have, din tale skal være. Herfra kan du sagtens få hjælp udefra, for det er lige med at binde alle enderne sammen og få en rytme i talen, så det hele ikke bliver noget rod. Du kan altid hente inspiration fra andre taler ift. opsætning, tematikker osv. Der er ingen synd i dette, for det er teksten, der betyder noget, og alle de minder og personlige ord, der er gemt i den, er kun noget, der kunne være skrevet fra dig til ham/hende. Selvom der ligger et stort pres på den perfekte tale til et bryllup, så skal du ikke lade dig slå ud af dette. Start i god tid og vær personlig, så kan det ikke gå helt galt.